Voordelig onderhoud voor alle automerken bij Bandenprof

Schokdempers

Schokdempers dempen de veerbewegingen van de wielen om zo voor een goed contact met het wegdek te zorgen. Versleten schokdempers veroorzaken een slechte wegligging en een langere remweg. Tevens slijten je banden sneller en is je auto meer gevoelig voor aquaplanning. Wanneer je de schokdempers vervangt, doe dit dan altijd per wielas.

Hoe slijtage van de schokdempers te herkennen?

  • De auto breekt uit in de bochten
  • De auto “duikt” tijdens het remmen
  • De auto heeft een langere remweg dan normaal
  • De auto is gevoeliger voor zijwind bij bijvoorbeeld inhalen
  • De stuitert over hobbel en verkeersdrempels

Accu’s

Direct een accu nodig voor de allerlaagste prijs in Huizen en omgeving? Bel direct met Bandenprof in Huizen 035-5266558. Vandaag gebeld, vandaag gemonteerd.

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Voorkom vervelende verrassingen. Laat daarom uw accu gratis controleren bij ons. Indien nodig vervangen de monteurs snel en professioneel de accu van elk type auto. Bandenprof Huizen levert accu’s van Coldax met een productgarantie van 2 jaar. Deze accu’s zijn van uitstekende kwaliteit en zorgen voor een gegarandeerde prestatie. Bandenprof Huizen levert deze accu’s tegen de beste prijs. We leveren ook accu’s voor uw camper, caravan of boot met een productgarantie van 1 jaar.

Remservice

Remblokken zijn zogenoemde slijtbare onderdelen op een auto en deze raken na een bepaald aantal kilometer op. Veel remblokken hebben tegenwoordig een indicator, welke geluid gaat maken wanneer de remmen bijna op zijn. Dit gebeurd door middel van een metalen palletje, dat tegen de remschijf aan komt, wanneer de blokken te dun worden. Als deze indicator er niet op zit, zullen de blokken wanneer ze op zijn, gaan schaven tegen de remschijf, wat duidelijk is te horen. Op dat moment is het metaal op metaal tijdens het remmen en dus zaak om ze zo snel mogelijk te vervangen.

Normaal gesproken worden te dunne remblokken opgemerkt tijden periodiek onderhouden of APK, en zou metaal op metaal niet voor moeten komen. Probeer dit ook voor te zijn, aangezien de remschijven er slechter van worden en tevens de remkracht sterk achteruit gaat, wat de veiligheid niet ten goede komt. Een van de eerste signalen is dat uw rempedaal en stuur trillen tijdens het remmen.Twijfelt u over de remprestaties van uw auto? Bel 035-5266558 voor een afspraak of kom langs voor een gratis remmencheck.